Ryddeaksjonen vil foregå fra kl. 10 – 15, men dere rydder så lenge dere føler for. Det vil i dette tidsrommet stå tre personer fra oss utplassert ved Røykenvika, Bjørnen på Odens og ved Circel K i Hov. Der vil vi dele ut ryddepakker og gi forslag til steder du kan rydde. Vi vil begynne å samle inn søppelsekker etter kl. 15.


I etterkant av ryddeaksjonen ønsker Våtmarkssenteret å kategorisere plasten vi får samlet inn. Ved å registrere funnene bidrar man til å øke kunnskapen om forsøplingssituasjonen i Norge og til arbeidet med å identifisere og ansvarliggjøre kildene til forsøpling.


Vil du bidra?
Vil du være med å rydde eller har spørsmål, send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 977 84 639. Oppgi navn, eventuell lag/forening, ca. antall deltagere og hvor dere ønsker å rydde (vi kan være behjelpelige med å foreslå et egnet område). Kart med oversikt over aktuelle områder å rydde (oppdateres fortløpende)


Du kan også melde deg på ved å gå inn på Ryddeportalen velg «bli med på en ryddeaksjon» klikk på den ryddeaksjonen du ønsker å være med på Velg «les mer» klikk på «Meld deg på aksjonen».
Det er fullt mulig å møte opp uten å være påmeldt på forhånd!


Ta på gode sko/støvler og klær etter forholdene. Hold Norge Rent bidrar med ryddepakker til de frivillige (sekker, hansker o.l.). Vi henter søppelsekker på følgende plasser etter endt rydding; Båthavna på Jevnaker, Joker Bjoneroa (legg sekkene i nærheten av uff-kontaineren) eller lever til kontaktpersonene i Røykenvika, Circle K i Hov og ved Bjørnen på Odnes. Du kan også levere avfallet selv i kontainer som står ved Våtmarkssenteret på Odnes.

 

Hvorfor bør DU bli med på strandrydding?
• Bidra til rene badestrender, og søppelfri fjordbunn!
• Verdenshavene fylles av søppel – 90 % kommer fra kilder på land.
• Dyr og fugler skader seg på plast.
• Fisken vi spiser er full av plast.
• Det tar svært lang tid før plast brytes ned i naturen.
• Spøkelsesfiske – gamle garn kan fortsette å fange fisk.
• Lokal forurensning – mye plast inneholder miljøgifter.
• Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Velkommen til strandrydding!

 

Prosjektet er i samarbeid med Naturvernforbundet i Oppland, Hold Norge Rent. Miljødirektoratet har støttet prosjektet med tilskudd fra støtteordningen til tiltak mot marin forsøpling. 

 

Magnus Nygård Tlf. 468 06 423
Stine Wiger Elvigen Tlf. 907 04 275
Kristine Heistad Tlf. 977 84 639

 

ee.jpg