Humler er en av våre viktigeste pollinatorer og de er svært trua av arealendring og habitattap. Med stadig mer utbygging, asfalt og ryddige hager får humlene færre steder å overvintre. En måte for oss å hjelpe på er å skape et godt hjem for humlene.


Humleekspert Atle Mjelde holdt foredrag om humler og hvordan bygge humlekasser, samt kurs i bygging av egne humlekasser. Her lærte publikum om hvordan innrede kassa, tips om godt bolmateriale, samt lære hvor kassen bør plasseres for at humlene skal trives optimalt. Selv med litt ruskevær var det stor entusiasme blant publikum. På slutten av foredraget var det en demonstrasjon av snekring av humlekasse, samt gjennomgang av forskjellige egnet fyllmateriale til humlekassene for at humla skal etablere seg og trives optimalt.


Tusen takk til Atle Mjelde for en flott dag!

 

På slutten av foredraget var det en demonstrasjon av snekring av humlekasse, samt gjennomgang av forskjellige egnet fyllmateriale til humlekassene for at humla skal etablere seg og trives optimalt.

 

Ivrige humleentusiaster i full gang med å fylle humlekassene. Her er det svært viktig med rett behandling og rekkefølge av fyllmaterialet som skal i humlekassene slik at humla vil inn i kassa og etablere seg. 

 

Siste finnish med fettvatt for å gjøre det godt å mykt for humla til å etablere seg.