Fylkesmannen i Innlandet, NVE, Nordre Land kommune og Etnedal kommune jobber sammen med Våtmarkssenteret med en tilaksplan for vassdraget.

Etna har lenge vært en viktig resurs for bosetningene rundt elva, men flommen har også? skapt problemer for landbruket. For å bøte på? disse problemene og for å vinne jordbrukslandhar elva blitt kanalisert og forbygd over lengre strekninger. Dette har forringet miljøkvaliteten i elva og blant annet gått ut over fiskebestandene.

 

Mulighetsstudien foreslår en rekke tiltak som kan bedre miljøtilstanden i elva blant annet ved å skape mer variasjon på? kanaliserte strekninger. Blant de foreslåtte tiltakene er gjenåpning av gamle elvesvinger og flomløp, flytting av flomvoller ut fra elva for å skape naturlige kantsoner og gi bedre flomsikring, utsetting av større stein og steingrupper i elva, lage kulper på kanaliserte strekninger og restaurering av gamle dammer.
 
Har du forslag til tiltak eller andre innspill til mulighetsstudien? Eller er du grunneier langs elva og kan være interessert i et restaureringsprosjekt, stort eller lite, på din eiendom kan du sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Les mer i mulighetsstudien for restaureringstiltak i Etna