Dokkadeltaet Våtmarkssenter har iverksatt flere tiltak rundt Dokkadeltaet naturreservat og Dokka-Etna for å fjerne søppel i området og redusere ny tilførsel. Det ble også bli utført strandrydding langs Randsfjorden forøvrig. Prosjektets hovedfokus har vært opprydding, men vi ønsker også å registrere hva slags type søppel vi finner, slik at avfallsstrømmen kan overvåkes over flere år og effekten av tiltak synliggjøres. Vi har grunn til å tro at plastforurensning er et relativt stort problem i området. Prosjektet har overføringsverdi til alle lignende vassdrag i Norge. Det eksisterer per i dag svært lite kunnskap om forsøpling av elver og innsjøer, og dette prosjektet vil kunne bidra til økt kunnskap og fokus på området både lokalt og nasjonalt.

 

I prosjektet er det ryddet fra like oppstrøms elvemøtet Dokka-Etna til Dokkadeltaet og videre til Hov på østsida og til Ligarda på vestsida av Randsfjorden, i tillegg er det ryddet i Røykenvika. Det er ryddet omkring fire tonn avfall i prosjektperioden.

 

For spørsmål og veiledning angående søppel og søppelhåndtering i Dokkadeltaet og Randsfjorden kontakt Kristine Heistad, tlf.: 977 84 639 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Les mer i rapporten her: Åpne rapport